Thursday, November 12, 2009

Paradoxul Abilene şi "group thinking"

Pe scurt, decizia luată de un grup este contrară oricărui interes a membrilor grupului. Este o situaţie neplăcută, până în momentul de faţă nu am întâlnit-o. Componenţa echipei este foarte importantă - pentru a asigura existenţa mai multor puncte de vedere, cel care deţine poziţia de lider trebuie să-i "interogheze" (de multe ori individual) pe toţi cei care fac parte din echipă pentru a afla aceste păreri.

http://en.wikipedia.org/wiki/Abilene_paradox

Similar cu paradoxul Abilene (şi mult mai frecvent întâlnit) o să dăm peste "group thinking".

http://en.wikipedia.org/wiki/Groupthink

Nu traduc termenul pentru că nu găsesc cuvintele potrivite. Diferenţă constă în modul de reacţie al echipei - în ultimul caz echipa se orientează în jurul unei idei şi este observată o abordare de grup (de multe ori neargumentată, subiectivă), dar există şi alte idei care sunt prezentate şi evaluate. Este un obicei pe care nu îl apreciez şi îl detectez foarte uşor urmărind fenomenul de "bisericuţe". În Service Management, fenomenul de "group thinking" l-am întâlnit cel mai frecvent în aria de management a problemelor, mai exact la indentificare cauzelor unor probleme - RCA.

3 comments:

  1. Groupthinking - "gîndirea" colectivă?

    În IT-ul de la noi o întîlnim foarte des.

    Cred că două sînt cauzele.
    În primul rînd stimă de sine exacerbată.
    În al doilea rînd, etnocentrism: cine nu gîndeşte ca noi, nu e bun.
    Se uită că, oricît de bun ar fi un individ, nu înseamnă că este de neînlocuit.

    ReplyDelete
  2. Da, termenul tradus sună ok. Mulţumesc.

    Există o teamă de marginalizare (excludere) în cazul în care nu gândeşti la fel cu grupul din care faci parte. Din păcate chiar se şi întâmplă ca un membru mai "rebel" să fie pus la colţ dacă nu se conformează.

    ReplyDelete
  3. Sînt de acord parţial cu teama de marginalizare. Tocmai diversitatea de opinii conduce spre soluţii noi.

    Am spus de mai multe ori că, din cauza tehnologiei, mulţi din branşă au schimbat sensul termenului "bun": eşti bun dacă eşti util...

    În Bucovina, se foloseşte un cuvînt ce mi s-a lipit de suflet: "vrednic"!

    ReplyDelete