Sunday, November 15, 2009

CMMI-SVC 1.2

Dacă ne uităm în glosarul pentru ITIL v3, găsim următoarea definiţie pentru CMMI :

"Modelul Integrat de masurare a Maturitatii Capabilitatilor (CMMI) este un proces de imbunatatire dezvoltat de Institutul Software Engineering (SEI) din cadrul Universitatii Carnegie din Mellon. CMMI asigura organizatiilor elementele esentiale ale unui proces efectiv. Poate fi folosit pentru a ghida procesul imbunatatirii de-a lungul unui proiect, al unei divizii sau al unei intregi organizatii. CMMI ajuta integrarea functiilor organizationale, traditional separate, fixeaza obiectivele procesului de imbunatatire si prioritatile, furnizeaza indicatii pentru procese de calitate, si asigura un punct de referinta pentru aprecierea proceselor curente. Pentru mai multe informatii acceseaza http://www.sei.cmu.edu/cmmi/ "

SEI a extins modelul dedicat dezvoltatorilor de software, care era prezent pe piaţă de foarte multă vreme şi din Februarie 2009 avem un model dedicat serviciilor : CMMI-SVC 1.2. Documentaţia este prezentă aici : http://www.sei.cmu.edu/reports/09tr001.pdf

Procese, procese, procese - despre asta este vorba în acest material. Să nu uităm că avem nevoie şi de oameni pentru a furniza un serviciu.

No comments:

Post a Comment